در این سلسله مقالات قصد داریم به بررسی ورژن جدید ASP.NET و به شکل کلی .NET Core 1 بپردازیم . برای شروع باید اضافه کنم که دانش اولیه در حوزه OOP و زبان C#.NET برای درک صحیح این تکنولوژی الزامی می باشد .
بسمه تعالی
ASP.NET Core 1 – قسمت اول
در این سلسله مقالات قصد داریم به بررسی ورژن جدید ASP.NET و به شکل کلی .NET Core 1 بپردازیم .
برای شروع باید اضافه کنم که دانش اولیه در حوزه OOP و زبان C#.NET برای درک صحیح این تکنولوژی الزامی می باشد .
خوب فعلن برای شروع درون محیط VS.NET 2015 یک پروژه جدید به شکل زیر ایجاد میکنیم .
File>New>Project
با کلیک بر روی Project صفحه انتخاب انواع پروژه های .NET باز میشود که شما مطابق تصویر زیر عمل کنید .
بعد از آن مطابق شکل یک Empty Project ایجاد و تیک Cloud Hosting را هم بردارید .
خوب OK را بزنید و اندکی صبر کنید تا پروژه ایجاد شود .
خوب بعد از ایجاد پروژه همه Tab های باز را ببندید و از طریق منوی
Debug>Start Without Debugging
پروژه را به اصطلاح Run کنید .
خوب نتیجه به جز یک Hello Word ساده نخواهد بود ، ولی اینطوری مطمئن میشویم پروژه سالم ایجاد شده است .
خوب حالا پروژه رو از حالت اجرا در بیاورید و اجازه بدهید برویم سراغ بررسی اجزا و فایلهایی که در Solution Explorer مشاهده میکنیم .
بر روی نام پروژه کلیک راست کنید و در طریق Context Menu باز شده گزینه Open Folder in File Explorer را انتخاب کنید . با این کار فایلهای پروژه درون Folder باز خواهد شد .
خوب فایلهایی که میبینید مشابه زیر خواهد بود
1- Solution File که همنام پروژه خواهد بود. اگر بخواهید پروژه باز شود ، می توانید بر روی این فایل کلیک کنید. این روند سالهاست که در Visual Studio وجود دارد .
2- Global.Json که اگر در ویندوزتان قسمت نمایش پسوند فایلها را فعال کنید ، دقیقن خواهید دید که این یک فایل با پسوند Json است. درون VS.NET داخل این فایل را یک نگاهی بیندازید . فعلن قصد ندارم به شرح جزئیات این فایل بپردازم ، ولی تا همین جا مشخص است که این فایل شامل یکسری تنظیمات خواهد بود که 2 مورد آن الان درون فایل مشخص است . یکی Test Folder که البته الان آن فولدر وجود ندارد و یکی هم خود پروژه که در مسیر Src اصولن باید باشد . الان درون فولدر پروزه ، یک Src داریم و قابل مشاهده است . قاعدتا متوجه شده اید که فولدر Test به منظور Unit Testing بوجود خواهد آمد . درون فولدر Src یک فولدر همنام پروژه خواهیم داشت که با ورود به آن لیست فایلهای پروژه را خواهید دید .
نکته : در این ورژن ، سیستم فایل با Solution Explorer عملن Sync شده است . الان فایل ReadMe را از درون فولدر حذف کنید ، خواهید دید سریعا درون VS.NET هم حذف خواهد شد .
در این ورژن ، عملن فایلها زیر نظر و آماده به Recompile میباشند . برای مثال ، یکبار دیگر پروژه را مشابه آنچه توضیح دادیم ، Run کنید .
خوب حالا فایل Startup.CS را بیرون از VS.NET مثلن درون NotePadباز کنید و Hello Word را پیدا کنید و متن پیام را به جای Hello Word به چیز دیگر تغییر داده و فایل را Save کرده و در Browser صفحه بالا آمده را Refresh کنید . خواهید دید که فایل دوباره Recompile خواهد شد .
خوب در بخش بعدی به بررسی دیگر اجزای درون فولدر Src خواهیم پرداخت و پس
از آن به سراغ بررسی چگونگی شروع یک برنامه واقعی درون VS.NET در این نسخه خواهیم
رفت . دقت کنید که بعضی از فایلهای معرفی شده در آینده باید به طور مفصل تحت بررسی
و تحلیل قرار گیرد .